Producent
Rodzaj/Gatunek alkoholu
Wiodący Smak
Kraj pochodzenia
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Absente Absinthe 55% 0,7L
Absente Absinthe - jest to francuski likier ziołowy, przede wszystkim z połunu, anyżu, melisy i mięty. Gorycz piołunu jest zrównoważona dosyć wysoką zawartością cukru. Likier ma piękną jasnozieloną barwę i subtelnie ziołowy aromat z dominującym anyżem.
Dostępność: Dostępny
Absinth Mr Jekyll 55% 0,7L
Absynt Mr Jekyll to "słabszy" (jak na absynt) 55% ziołowy alkohol tworzony z ekstraktów kwiatów i liści piołunu oraz anyżu i kopru włoskiego oraz mniejszych ilości innych ziół. Swoją popularność zyskał dzięki nieuregulowanej wcześniej zawartości tujonu, substancji psychotropowej, która powodowała u konsumentów specyficzne stany psychiczne. Kolor zielony trunku otrzymujemy poprzez dwa sposoby jednym z nich jest dodanie sztucznego barwnika, a drugim poprzez kolejną macerację trunku. W 1915 roku został zakazany jako symbol alkoholizmu. W dzisiejszych czasach tujon w absyncie jest regulowany i dlatego w większości skojarzenia związane z tym napojem to tylko mity i legendy.
Absynt można pić w różnych formach. Najczęściej podawany jest w formie podpalanych szotów, z cukrem ( jest do tego potrzebna specjalna łyżeczka z drobnymi dziurkami) lub jako składnik różnych koktajli i drinków.
Dostępność: spodziewana dostawa
R. Jelinek Premium Absinth 70% 0,7L
R. Jelinek Absinth Premium to czeski 70% ziołowy tworzony z ekstraktów kwiatów i liści piołunu oraz anyżu i kopru włoskiego oraz mniejszych ilości innych ziół. Swoją popularność zyskał dzięki nieuregulowanej wcześniej zawartości tujonu, substancji psychotropowej, która powodowała u konsumentów specyficzne stany psychiczne. Kolor zielony trunku otrzymujemy poprzez dwa sposoby jednym z nich jest dodanie sztucznego barwnika, a drugim poprzez kolejną macerację trunku. W 1915 roku został zakazany jako symbol alkoholizmu. W dzisiejszych czasach tujon w absyncie jest regulowany i dlatego w większości skojarzenia związane z tym napojem to tylko mity i legendy.
Absynt można pić w różnych formach. Najczęściej podawany jest w formie podpalanych szotów, z cukrem ( jest do tego potrzebna specjalna łyżeczka z drobnymi dziurkami) lub jako składnik różnych koktajli i drinków.
Dostępność: Dostępny