Akashi Red 40% 0,5L
Opis
Jest to japoński trunek, nazwany na cześć miasta w południowej Japonii, w której znajduje się destylarnia.
Proces destylacji nadzoruje mistrz w tworzeniu sake, przeszczepia proces powstania japońskiego trunku na
produkcję whisky. Używa kadzi destylacyjnej mniejszej niż np. w Szkocji. Na początku dojrzewa przez 3lata w
japońskiej beczce Shochu z amerykańskiego dębu, następnie trafia do beczki po bourbonie a kolejne 2 lata leżakuje w
dębie po sherry.
White Oak to destylarnia , która jako pierwsza w Japonii uzyskała licencję na destylację w 1919r.
Dopiero w 1984 roku zaczęto produkucje whisky na szeroką skalę.
Trunek jest pełen aromatów takich jak jabłka, wanilia, nuty miodu, cytrusy, wasabi i przyprawy.
Dane techniczne
Rodzaj/Gatunek alkoholu | Whisky |
Pojemność | 0,5L |
Zawartość alkoholu | 40% |
Kraj pochodzenia | Japonia |
Opakowanie | Nie |
Rodzaj whisky | Blended Whisky |
Rodzaj beczki | Dębowa |
Opinie o produkcie (0)
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
35,99 zł
Cena regularna:
39,99 zł