Producent
Rodzaj/Gatunek alkoholu
Wiodący Smak
Kraj pochodzenia
Wiek alkoholu
Opakowanie
Rodzaj whisky
Rodzaj beczki
Region
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
35,99 zł
Cena regularna:
39,99 zł
Aberlour Casg Annamh 40% 0,7L
Aberlour Casg Annamh Triple Cask Matured ta nieoznakowana wiekiem edycja popularnej – zwłaszcza we Francji – destylarni jest uznawana za jedną z najlepszych whisky z całego regionu Speyside w Szkocji. Powstaje z ograniczonej liczby starannie wyselekcjonowanych beczek. Te wyjątkowe beczki po sherry Oloroso z dębu hiszpańskiego mają znaczący wpływ dzięki czemu doskonale uzupełniają smak destylatu Aberlour, przynosząc słodkie i bogate nuty. Casg Annamh to wyjątkowo bogaty Single Malt, który zapewnia żądnym przygód miłośnikom słodu idealne wprowadzenie do whisky dojrzewających w beczkach po sherry.
Aromat: Bogaty i słodki z owocowymi nutami pikantnej pomarańczy, wiśni, rodzynek i odrobiną imbiru.
Smak: Słodko-owocowe posmaki jabłka i kruszonki cynamonowej oraz dojrzałych brzoskwiń zbalansowane pikantnymi nutami lukrecji i goździków.
Finisz: Długi i bogaty. Owocowy z odrobiną wytrawnych przypraw.
Dostępność: spodziewana dostawa
Aberlour 14YO Double Cask Matured 40% 0,7L
Aberlour 14YO Double Cask Matured to 14-letni single malt z niesamowitej destylarni Aberlour z regionu Speyside. Produkt ten dojrzewał początkowo w beczkach po sherry Oloroso a następnie w beczkach z amerykańskiego dębu pierwszego napełnienia. W smaku mocno wyczuwalne nuty owocowe z dodatkiem pikantnych nut sherry, które większość lubujących markę Aberlour zna z wersji 12-letniej.
- Aromat - Niesamowicie dobrze zbalansowana, słodka wanilia i miód z nutami słodkiej dojrzałej wiśni i mlecznej czekolady.
- Smak - gładki, miękki karmel, jeżyna, a następnie subtelna nuta imbirowo-jabłkowa.
- Finisz - długi i delikatny
Marka Aberlour to zawsze dobry wybór - jeden z najlepszych Single Malt z regionu Speyside.
Destylarnia położona jest w samym sercu Speyside gdzie Lour Burn łączy się z rzeką Spey. Whisky Aberlour produkowany jest z wyjątkowo czystej i miękkiej wody pochodzącej z pobliskich naturalnych źródeł destylarni.
Dostępność: Dostępny
Highland Park 12YO 40% 0,7L
Highland Park 12YO to szkocka whisky typu single malt dojrzewająca głównie w beczkach po bourbonie i po sherry.
Ten 12-latek charakteryzuje się w słodkawym smakiem z nutami wanilii i torfu.
Charakterystyczna zdobiona butelka wzorowana jest sceną z mitologii nordyckiej i przedstawia walkę lwa ze smokiem który symbolizuje siły zła.
Kolor: bursztynowy`
Dostępność: Dostępny
Highland Park 10YO 40% 0,7L
Highland Park 10YO - to szkocka whisky typu single malt dojrzewająca głównie w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu po sherry. Ten 10-latek charakteryzuje się w smakiem owoców cytrusowych z nutami wanilii i torfu.
Charakterystyczna zdobiona butelka wzorowana jest sceną z mitologii nordyckiej i przedstawia walkę lwa ze smokiem który symbolizuje siły zła.
Kolor: Bursztynowy`
Dostępność: Dostępny
Edradour 10YO 40% 0,7L
Whisky Edradour jest produkowana od 1825 r. w Szkocji, jest znana z najmniejszej destylarni w swoim kraju. Do dnia dzisiejszego jest produkowana własnoręcznie. Dojrzewa on w wysokiej jakości drewnie dębowym. Dzięki temu dostajemy delikatny aromat słodkich migdałów z odrobiną oloroso. Posiada on łagodny kremowy smak.
Dostępność: Dostępny
Glen Turner Heritage Double Cask 40% 0,7L
Glen Turner Heritage Double Cask - idealny produkt do rozpoczęcia przygody z whisky typu Single Malt. Whisky tę charakteryzuje fantastyczny stosunek jakości do ceny. Owocowe, pikantne aromaty są wynikiem podwójnego dojrzewania w beczkach po bourbonie i w beczkach po porto.
Ziarna Glen Turner są starannie dobierane, aby zapewnić optymalną jakość. Jęczmień jest słodowany, suszony, kruszony i tłuczony w celu uwolnienia cukrów, które po dodanie drożdży zostaną poddane procesowi fermentacji. Wytworzona ciecz jest następnie destylowana w destylarniach i pozostawiona do dojrzewania w magazynach gorzelni.
Dostępność: Dostępny