Producent
Rodzaj/Gatunek alkoholu
Pojemność
Zawartość alkoholu
Kraj pochodzenia
Kolor wina
Zawartość cukru
Szczep winorośli
Szczep winorośli - drugi
Szczep winorośli - trzeci
Rodzaj Beczki
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Egri Cuvee Bertram 0,75L
Egri Cuvee Bertram to bardzo elegancki blend węgierskich odmian o zapachu czarnych owoców, jeżyn, z lekką nutą dębu. W smaku równowaga, delikatne taniny oraz łagodna kwasowość. Podawać do gulaszy, duszonej wołowiny, grillowanych potraw z drobiu.
Szczepy: kékoportó , blauburger i in.
Beczka: 18 miesięcy, dąb węgierski
Sugerowana temperatura podania: 16–17ºC
Dostępność: Dostępny
Badacsonyi Voros 0,75L
Badacsonyi Voros to czerwone wytrawne wino węgierskie. Doskonale dojrzałe, bardzo owocowe, ale przykryte wyraźną nutą mineralną, wręcz ziemistą. W smaku pojawiają się przyprawy i zioła. Karmel miesza się z czerwonymi jagodami, sierść z ziarnami kawy. Świetnie współgra z daniami mięsnymi, z dziczyzną i ciężkimi sosami.
Szczepy: pinot noir , cabernet sauvignon , bakator
Sugerowana temperatura podania: 16–17ºC
Dostępność: spodziewana dostawa
Thummerer Egri Bikaver Classicus 14% 0,75L
Autentyczny węgierski Egri Bikaver. Wielki bogaty nos z nutami ciasta śliwkowego i świeżej wiśni, z odrobiną mineralności. W ustach podobny mariaż gładkiej śliwki i kremowej tekstury z dotknięciem metalicznej wytrawności. Znakomite wino z końcówką pełną pikantności i kwasowości. Podawać do pieczonej kaczki, białego mięsa, łagodnych serów, czerwonych mięs gotowanych, łososia wędzonego, kurczaka w potrawce.
Szczepy: kékfrankos , cabernet sauvignon , merlot , blauburger
Beczka: 18 miesięcy, dąb węgierski
Sugerowana temperatura podania: 16–17ºC
Dostępność: spodziewana dostawa