Producent
Rodzaj/Gatunek alkoholu
Pojemność
Kraj pochodzenia
Wiek alkoholu
Kolor wina
Zawartość cukru
Szczep winorośli
Szczep winorośli - drugi
Szczep winorośli - trzeci
Rodzaj Beczki
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
35,99 zł
Cena regularna:
39,99 zł
Durius Concordia Tempranillo 14% 0,75L
Durius Concordia Tempranillo - jest to czerwone, wytrawne wino.
Jest w 100% z winogronu szczepu Tempranillo, które dojrzewały przez 12 msc w
beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego.
Aromat ma bardzo intensywny, owocowy wzbogacony dębową nutą.
Dostępność: Dostępny
Marques de la Concordia Reserva 13,5% 0,75L
Marques de la Concordia Reserva - jest to czerwone, wytrawne wino.
Jest w 100% z winogronu szczepu Tempranillo, które dojrzewały przez 12 msc w
beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego oraz przez następny rok w butelkach.
Aromat jest bardzo zrównoważony z dojrzałych owoców z nutą cedru.
Dostępność: Dostępny
Royal Oporto Tawny 19% 0,75L
Royal Oporto Tawny - jest to słodkie czerwone wino pochodzenia portugalskiego z regionu Douro. Składa się ze szczepów takich jak Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca oraz Tinto Cao. Wino leżakuje w dębowych beczkach w celu uzyskaniu odpowiedniego smaku oraz aromatu.
Dostępność: spodziewana dostawa
Royal Oporto Ruby 19% 0,75L
Royal Oporto Ruby - jest to czerwone słodkie wino pochodzenia portugalskiego z regionu Douro. Odmiany szczepu to Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca oraz Tinta Cao. Po wymieszaniu wino leżakuje od dwóch do trzech lat w dębowych pojemnikach po czym jest filtrowane oraz butelkowane.
Dostępność: Dostępny
Porto Gran Cruz Tawny 10YO 19% 0,75L
Porto Cruz 10 YO jest to czerwone wino słodkie, które leżakuje dziesięć lat w dębowej beczce nabierając smaku oraz aromatu. Winogron zostaje zebrany w dolinie rzeki Douro na północy Portugalii. Jest to połączenie kilku win, które dojrzewają dziesięć lat w kadziach, a następnie są one mieszane. Idealnie pasuje jako aperitive. Najlepiej podawać w temperaturze 15 - 18ºC.
Dostępność: spodziewana dostawa
Royal Oporto Reserva Ruby Porto 20% 0,75L
Royal Oporto Reserva Ruby Porto jest to czerwone słodkie wino pochodzenia portugalskiego tworzone z różnych szczepów takich jak Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca i Tinta Cao, które hodowane są w regionie Douro. Wino leżakuje 3-4 lata w dębowych beczkach nabierając odpowiedniego charakteru i smaku. Posiada on owocowy charakter z subtelną nutką przypraw korzennych oraz taninami. Pijąc to wino na pewno poczujemy posmak czerwonych owoców jagodowych.
Dostępność: spodziewana dostawa
Porto Cruz Tawny 19% 0,75L
Porto Cruz Tawny - to czerwone porto z nutami czerwonych jagód, które doskonale komponuje się z suszonymi owocami, kaczką i melonem.
Jego czerwony kolor ma lekko miedziane odcienie. W nosie wyczuwalne są aromaty truskawek i malin. Jego smak ujawnia bogate aromaty czerwonych i suszonych owoców.
Porto CRUZ Tawny przygotowywany jest z czerwonych winogron i dojrzewa w dębowych beczkach przez cztery lata.
Należy przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu o temperaturze poniżej 15 ° C i spożyć miesiąc po otwarciu.
Dostępność: Dostępny
Saint Clair Vicars Choice Pinot Noir 0,75L
Saint Clair Vicars Choice Pinot Noir to czerwone wytrawne wino z Nowej Zelandii. Smakowite, pełne świeżego owocu (wiśnie, czerwone porzeczki, maliny). W ustach również owocowe, o świetnej kwasowości i miękkich taninach oraz długim, eleganckim posmaku. Podawać do czerwonych mięs, makaronów z sosami pomidorowymi i grzybowymi, smażonej ryby.
Apelacja: Marlborough
Szczepy: pinot noir
Beczka: 8 miesięcy
Sugerowana temperatura podania : 18°C
Dostępność: Dostępny
Badacsonyi Voros 0,75L
Badacsonyi Voros to czerwone wytrawne wino węgierskie. Doskonale dojrzałe, bardzo owocowe, ale przykryte wyraźną nutą mineralną, wręcz ziemistą. W smaku pojawiają się przyprawy i zioła. Karmel miesza się z czerwonymi jagodami, sierść z ziarnami kawy. Świetnie współgra z daniami mięsnymi, z dziczyzną i ciężkimi sosami.
Szczepy: pinot noir , cabernet sauvignon , bakator
Sugerowana temperatura podania: 16–17ºC
Dostępność: spodziewana dostawa
Glaetzer Amon-Ra 2018 0,75L
Glaetzer Amon-Ra to czerwone wytrawne wino z Australii klasy premium. Kultowe wino Bena Glaetzera o bogatym, mocnym smaku i finezyjnej strukturze. Eksploduje obfitością owocowych aromatów (śliwki, czarne wiśnie) przemieszanych z nutami likieru z czarnej porzeczki, przypraw i anyżku. Świetna integracja nut owocowych i przyprawowych z młodymi, ale krągłymi taninami. Podawać do pieczonej wołowiny, jagnięciny, dziczyzny lub solo. Potencjał dojrzewania 25 lat.
Apelacja: Barossa Valley
Szczepy: shiraz
Odmiany: shiraz
Beczka: 14 miesięcy
Sugerowana temperatura podania: 16–18°C
Dostępność: Dostępny