Rodzaj/Gatunek alkoholu
Zawartość alkoholu
Kraj pochodzenia
Wiek alkoholu
Rodzaj whisky
Rodzaj beczki
Region
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
27,99 zł
Cena regularna:
29,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
28,99 zł
Cena regularna:
32,99 zł
39,59 zł
Cena regularna:
43,99 zł
35,99 zł
Cena regularna:
39,99 zł
Chivas Regal 12 YO 40% 0,2L
Historia tej firmy sięga, aż roku 1801, kiedy to handlarz alkoholowy William Edward założył swoją firmę. Kilka lat po otwarciu dołącza do niego James Chivas, stali się oni po krótkim czasie dostawcami wspaniałych trunków na dwory królewskie. W 1857 roku dołącza jego brat John wtedy formalnie powstała firma Chivas Brothers. Na początku słodowana jęczmień jest namaczana w wodzie przez około 2 dni, następnie osuszany i rozdrabniany. Do rozdrobnionego słodu dodaje się gorąco wodę, płyn zostaje przeniesiony do dużych alembików. Trunek jest destylowany dwukrotnie w celu zniwelowania zanieczyszczeń. Gotowy spirytus leżakuje co najmniej 12 lat w beczce po sherry i bourbonie nadając whisky odpowiedni kolor i smak.
Dostępność: spodziewana dostawa
Dewars 12 YO 40% 0,7L
Dewars 12 YO jest to kolejna odsłona marki Dewars tym razem przedstawiają nam 12-letnią whisky klasy premium, jest ona podwójnie dojrzewająca raz przez dwanaście lat w dębowych beczkach po bourbonie a potem przez sześć miesięcy w dębowych beczkach po sherry.
Dostępność: Dostępny
Chivas Regal 18 YO 40% 0,7L
Chivas Regal 18 YO jest to alkohol gładki jak również zrównoważony. Jest to kompozycja 85 nut smakowych. Leżakuje w beczkach po sherry, które nadają whisky głęboki kolor, natomiast beczki po bourbonie pozwalają uzyskać głębie bursztynową.
Dostępność: spodziewana dostawa
Chivas Regal 12 YO 40% 0,7L
Historia tej firmy sięga, aż roku 1801, kiedy to handlarz alkoholowy William Edward założył swoją firmę. Kilka lat po otwarciu dołącza do niego James Chivas, stali się oni po krótkim czasie dostawcami wspaniałych trunków na dwory królewskie. W 1857 roku dołącza jego brat John wtedy formalnie powstała firma Chivas Brothers. Na początku słodowana jęczmień jest namaczana w wodzie przez około 2 dni, następnie osuszany i rozdrabniany. Do rozdrobnionego słodu dodaje się gorąco wodę, płyn zostaje przeniesiony do dużych alembików. Trunek jest destylowany dwukrotnie w celu zniwelowania zanieczyszczeń. Gotowy spirytus leżakuje co najmniej 12 lat w beczce po sherry i bourbonie nadając whisky odpowiedni kolor i smak.
Dostępność: Dostępny