Producent
- Arthur Bell & Sons (3)
- Ballantine's (13)
- Bartex Wine & Spirits (5)
- Burn Stewart Distillers (2)
- Chivas Brothers (4)
- Chivas Brothers LTD (5)
- First Blending Company (7)
- George Ballantine And Son (1)
- Glen Grant Distillery LTD. (1)
- Glenturret Distillery (5)
- J.A. Baczewski (1)
- John Dewar & Sons Ltd. (7)
- John E. McPherson & Sons (1)
- Johnnie Walker (15)
- La Martiniquaise (1)
- Loch Lomond Distillery (2)
- Matthew Gloag & Son Limited (6)
- Pernod Ricard (3)
- Stewart's Finest (1)
- Teacher & Sons Limited (1)
- Whyte & Mackay Distillers (3)
- William Grant & Sons Ltd. (10)
Rodzaj/Gatunek alkoholu
Wiodący Smak
Kraj pochodzenia
Wiek alkoholu
Rodzaj whisky
Rodzaj beczki
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Grants Tropical Fiesta 30% 0,7L
Grant's Tropical Fiesta to wyjątkowa whisky, która zabierze Cię w egzotyczną podróż po tropikalnych smakach. Łączy w sobie bogaty bukiet egzotycznych owoców, którymi są ananas, mango i marakuja, tworząc niezwykłą symfonię smaków.
Dostępność: Dostępny
Dewars 15YO 40% 0,7L
Dewars 15YO - stworzona jako słodsza, lżejsza Blended Scotch Whisky, była to pierwsza whisky stworzona przez Stephanie Macleod. Dzięki unikalnemu procesowi podwójnego starzenia i krystalicznie czystej źródlanej wody, 15-letni Dewars jest niezwykle gładki, z nutami smakowymi miodu, toffi i kwiatów. Starannie wyselekcjonowane destylaty słodowe i zbożowe zawarte w tej mieszance dojrzewały w beczkach po sherry i bourbonie, a po zmieszaniu przelewane są do specjalnie wyselekcjonowanych dębowych beczek, aby uzyskać większą gładkość i dłużej utrzymujący się finisz.
Dostępność: Dostępny
Ballantines Finest 40% 3L
Ballantine's Finest pochodzi z 1910 roku i jest najstarszą recepturą marki w obecnym portfolio. Sandy Hyslop jest obecnym master blenderem Ballantines’a od 2005 roku.
Ballantines był ikoną w Polsce czasach PRL-u, gdyż dostępny był tylko w baltonach i pewexach. Między innymi dlatego kojarzony jest z symbolem luksusu.
Jest mieszany z 40 różnych whisky słodowych i zbożowych z czterech różnych regionów szkockich, z czego trzon stanowią single malty Glenburgie i Miltonduff.
Aromat: wyraziste, rześkie cukry jęczmienne. Dotyk drzewnego dymu, toffi
Smak: bogaty i słodki. Jęczmień i karmel, bardzo delikatny torf
Finisz: delikatny i słodki
Dostępność: spodziewana dostawa